Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

30 April 2009

Aku dan Curi Tulang?

Aku dah cakap dah. Itu Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan sengaja nak mempolitik dan mensensasikan keadaan. Biasalah orang politik. Sengaja melebih2kan cerita. Yang satu jadi dua, yang dua jadi empat. 10 minit jadi satu jam. Aku dah kata dah. Orang politik punya cakap sama dengan cakap2 kat kedai kopi. Langsung tak boleh pakai.

Menurut The Star hari ini, dakwaan menteri itu langsung takda kebenarannya. Kalau aku jadi houseman tu, aku tulis surat atau aku cari menteri tu. Sikit2 nak complaint kat suratkhabar. Lepas tu buat cerita bukan2. Sebab tu aku masih tak menyokong BN. Pemimpin2nya lebih pandai bercakap daripada membuat kerja.

The doctor at the Kuala Lumpur Hospital emergency department, who allegedly did his own thing instead of attending to patients as claimed by Deputy Federal Territories Minister Datuk M. Saravanan, has not done anything wrong. Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai said investigations into saravanan's claim found the complaint to be inaccurate. Investigations conducted by the hospital authorities found that the doctor- a houseman- had just concluded examining a patient around 10.40am on April 24.

He was waiting for the next patient's card to be send into his room. While waiting, he merely glanced through the headlines of newspaper left behind on a trolley by a previous patient.

2 ulasan:

  1. Salam ziarah. Mungkin ini dapat membantu kita diwaktu gawat sekarang.

    Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

    BalasPadam
  2. Thanks for the explanation.

    Hari ni news cerita pasal murid kena dera/cubit dengan guru. Rupanya tak habis selidik.

    BalasPadam