Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

21 April 2010

Aku nak MacBook


A Mac is better at the things you do every day.

The things you do most often on a computer, like browsing the web, checking email, and working with Microsoft Office files, are some of the things the Mac does best.

The first time you use a Mac, you’ll quickly discover the benefits of a single company making the hardware, software, and operating system. Take the Multi-Touch trackpad on the MacBook Pro. Mac OS X Snow Leopard enables trackpad gestures, so you can interact more easily with your photos, documents, and the web. Zoom in or out on images with a pinch. Scroll up and down a page with a flick. Or flip through your web bookmarks like you’re turning the pages in a book.

A Mac also has Wi-Fi technology built in and can join wireless networks (even Windows networks) in a few clicks. Just select your network, enter a password if necessary, and you’re connected. There’s no configuration process or complicated setup. Like a lot of things, the Mac does it all for you.

A Mac is great at day-to-day things, too. It comes loaded with all the essentials for email, calendar, contacts, browsing the Internet, and much more. And since these applications are all made by Apple, they all work together seamlessly. The Mac can also open Microsoft Office applications such as Word and Excel, and even run Windows — so it’s compatible with the PC world.

The Mac is loaded with high-performance technologies. Intel multicore processors are standard, so applications fly. Powerful NVIDIA graphics bring the latest 3D games to life. And fast Wi-Fi, an iSight camera, Bluetooth wireless technology, and so many other features are all built in.

The innovations also extend to features you might not expect. Like the battery. The 13-inch MacBook Pro includes a built-in battery that can run for up to 10 hours (8 to 9 hours on the 15- and 17-inch MacBook Pro) and a charging system that helps the battery last for years.4 The precision aluminium unibody enclosure is another engineering marvel. It allows the MacBook Pro to be thin, light, and still incredibly durable. And its Multi-Touch trackpad is a single sheet of smooth glass, allowing for more room for fingers to move. Even the power cord is smartly designed. It attaches with a magnet, so if someone should accidentally trip on it, the cord just pulls away, leaving the MacBook Pro safe.

And, of course, only a Mac comes with Mac OS X Snow Leopard, an operating system custom-designed for the advanced technology inside. Mac OS X has a rock-solid UNIX foundation that resists PC viruses, as well as an elegantly designed interface that makes it easy to learn and use.

Aku baru balik dari melawat komputer klinik aku di Intensive Care Unit,Citywise Indahpura. Doktor pakar/Technician dah mengesahkan bahawa komputer aku dah nazak. Aku beli tahun 2004. Dah sangat2 out of date. Banyak barang2 yang nak ditukar dan kosnya menyamai dengan harga perisian komputer yang baru.

Aku bukan arif sangat pasal komputer ni. Semuanya aku belajar sendiri. Juga belajar dengan Ezanee. Istilah2 komputer banyak yang aku tak tahu. Yang basic seperti keyboard, mouse, modem, monitor tu aku tahulah. Yang kecik2 dalam komputer seperti RAM, ROM, motherboard, Hard disk, etc. aku memang tak tahu. Anak aku yang belajar kelas komputer lagi pandai teori banding dengan aku. Kalau mereka kata kena ganti, aku kena tanya berapa harga, kalau kena baiki, aku kena tanya berapa lama. Aku tak boleh tanya kenapa kena ganti atau kenapa kena baiki kerana kalau dia explain pun, aku tak kan faham punya.

Aku ada beberapa pilihan:
1. Aku beri desktop aku kat staf dan aku beli Notebook yang baru.
2. Aku betulkan komputer yang rosak tu dan bayar 800 ringgit.
3. Aku beli desktop yang baru untuk staf gunakan.

Bila perkara ini terjadi, cita2 lama aku nak pakai MacBook mula bermain2 difikiranku semula. Aku berminat juga kat SONY VAIO dan ACER FERRARI merah tapi setakat ini aku belum boleh membuat keputusan. Staf klinik dah 2 hari takda komputer dan masing2 dah mengeluh. Semua kena tulis tangan dalam buku. Nak buat invois panel tak boleh. Nak submit invois guna internet tak boleh. Aku kena buat keputusan secepat mungkin. Pakar rujuk aku awal2 lagi dah cadangkan aku ambik pilihan pertama. Tak rugi apa2 katanya. Cuma budget yang takut tak lepas. Itu yang dimusykilkan.

Namun kesimpulannya, aku nak jugak MacBook tu!

Hanya masa yang menentukan.

1 ulasan:

  1. tetiba teringat macbook pro haku yang dah kondem yang macam 'pompuan cantik yang tak pandai memasak', kahh

    salamm doc,

    BalasPadam