Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

01 Ogos 2010

Aku dan spot diagnosis


Cuba korang teka, ini stok ubat untuk siapa?
A. Stok klinik.
B. Stok untuk bagi kat bapak.
C. Stok regular patient aku.
D. Stok daripada hospital kerajaan.
E. Stok sendiri punya.

Jawapannya: D

Sebabnya:
Ubat2 di atas patient aku beri kat aku. Dia ni memang ada penyakit pakej 5 dalam 1. Memang setiap bulan ke klinik kerajaan untuk ambik stok ubatan bagi menggantikan sarapan pagi dan makan malam. La ni dia dah pindah ke private specialist. Jadi ubat2 daripada kerajaan dia dah tak makan. Jadi dia beri kat aku. Dia suruh aku dermakan kat pesakit2 aku yang tak mampu. Ini bukan pertama kali dia bagi aku stok ubat2 dia. Dan sumpah, aku tak pernah jual balik ubat2 dia. Aku beri kat pesakit2 yang aku rasa layak menerimanya.

2 ulasan: