Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

01 Oktober 2010

Aku dan Taare Zameen Par

Malam tadi aku tak kerja. Ponteng. Cadangnya nak tidur awal. Anak2 dan wife sibuk dengan aktiviti masing2. Jadi dapatlah aku channel surfing rangkaian Astro aku sementara melayan mata yang mengantuk. Malangnya aku terjumpa movie ini di Channel Zee. Aku memang minat kat hasil kerja Aamir Khan. Seorang pembikin filem yang perfectionist dan sangat teliti dengan kerja2nya.

Filem ni bagus. Sangat bagus. Ia mengisahkan perjalanan kehidupan seorang budak Disleksia. Aku ingat lagi tahun lepas kena tolong wife buat assignment pasal Disleksia. Aku salin aje fakta2 dalam internet tanpa kefahaman yang cukup. Tapi filem ini ibarat menghadiri tutorial pasal Disleksia. Langsung tak mengantuk walaupun dah pukul 12 tengahmalam.

Baca lagi pasal movie ini di sini.



Sinopsis:
Ishaan Awasthi is an eight year old whose world is filled with wonders that no one else seems to appreciate; colours, fish, dogs and kites are just not important in the world of adults, who are much more interested in things like homework, marks and neatness. And Ishaan just cannot seem to get anything right in class.
When he gets into far more trouble than his parents can handle, he is packed off to a boarding school to 'be disciplined'. Things are no different at his new school, and Ishaan has to contend with the added trauma of separation from his family.
One day a new art teacher bursts onto the scene, Ram Shankar Nikumbh, who infects the students with joy and optimism. He breaks all the rules of 'how things are done' by asking them to think, dream and imagine, and all the children respond with enthusiasm, all except Ishaan. Nikumbh soon realizes that Ishaan is very unhappy, and he sets out to discover why. With time, patience and care, he ultimately helps Ishaan find himself.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan