Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

07 November 2010

Hari terakhirku di Kuala Lumpur



Pertama kali naik LRT.
Daripada Titiwangsa ke Sogo.
Sungguh pantas, cekap dan sistematik.
Pengalamannya menakjubkan dan anak2 tak sabar
nak beritahu kawan2 kat sekolah esok.





Sementara wife sibuk membelek2 baju dan tudung,
aku jalan-jalan sekitar Sogo dan Jalan TAR.
Tempat aku selalu melepak masa student dulu.
Satu perasaan aneh menyelubungiku.
Segala2nya seolah2 seperti dulu dan langsung tidak berubah.



Hari ini hari terakhir Sale di Sogo KL.
Walaupun ramai orang,
aku dapat cari barang2 yang aku hajatkan.




Sebelum balik, makan Kuay Teow Goreng Penang Special kat tingkat atas Sogo.
Nama aje masakan Pulau Pinang
tetapi tukang masaknya tetap warga Indonesia.
Aku tak pernah rasa yang di Penang punya tapi yang ini boleh tahan jugak.

6 ulasan:

  1. Saya dan anak2 akan merindui Kuala Lumpur. Pasti hujung tahun ini akan datang lagi.
    Satu yang saya suka KL. Peniaga2nya ramah-tamah dan tak lokek senyuman. Front office staff kat Vistana pun banyak membantu saya.

    BalasPadam
  2. vah vah vahh.. me dah rindu kat kl larr fulakks..

    BalasPadam
  3. U should try the original Char Koey Tiau at Penang. I sanggup drive all the way to Penang just for the koey tiau..hehehe..

    BalasPadam
  4. Saya pulak teringin nak ke Melbourne. Terutama bila tengok gambar2 en_me di sana.

    BalasPadam
  5. insyaAllah, satu hari pasti sampai punya.
    Saya juga nak pi tengok Toys Museum.
    Juga nak tengok keadaan Penang selepas diperintah oleh DAP...

    BalasPadam