Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

18 Disember 2010

Aku dan kem PERMATApintar

Semalam adalah hari yang aku tunggu2. Hari berakhirnya kem cuti sekolah PERMATApintar anak bungsuku. Sepanjang 3 minggu yang lalu, dah 4 kali aku berulang-alik daripada Kulai ke Bangi. Jalan2 sekitar Bangi, Kajang dan Putrajaya kira dah expert dah.

Ramai yang terkejut bila aku cakap anak aku ada kat UKM. Tak ramai yang tahu pasal program ini rupanya. Aku pun tak tahu apa yang anak aku belajar kat sana. Tak sempat nak bertanya. Waktu dia seronok, dia langsung tak ingat kita. Tapi bila dia tak seronok, setiap setengah jam dia call wife. Aku dah malas nak melayan dah.

Tahun depan kalau ada peluang, aku belum pasti nak hantar pergi ke tidak. Walaupun semuanya free di sana, duit minyak, duit tol, duit hotel, duit makan, duit telefon, semuanya kena kira jugak. Mana ada free? Tapi demi anak2, aku korbankan juga masa kerja dan hujung minggu aku.


Country’s gifted students to begin school year at new complex


BANGI: Some of the country’s gifted students will begin their new school year at the National Permata Pintar Complex next month.

National Permata programme patron Datin Seri Rosmah Mansor said the students would commence their Form Four education there. “The curriculum will encompass several areas of assessment, including academic and co-curricular activities,” she said. “Students will also be required to take two foreign languages.” The youngsters are also required to take part in activities related to music, sports, arts, uniformed bodies and societies.

“They will follow the national curriculum and sit for the Sijil Pelajaran Malaysia, but international exams such as the SAT Reasoning Test, ‘O’ and ‘A’ Levels will be offered as well,” said Rosmah.

Present at the ceremony were five students who attended the Johns Hopkins University’s Centre for Talented Youth summer camp programme in the United States earlier this year. One of them, Philip Chin Zhen Yew, 16, said his leadership skills improved dramatically after the stint. “I used to be a coward when it came to public speaking but I now have more confidence going on stage,” said the SMJK Chung Ling Pulau Pinang student.

All smiles: Rosmah posing for 11-year-olds Mohd Hariz at the closing of Permata Pintar camp at UKM Bangi.
 
Ahmad Asyraf Burhani, 15, held the honour of becoming the best student in the camp’s engineering course. “The camp changed the way I think,” said the student from SM Agama Al-Maarif, Kuantan. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan