Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

17 Januari 2011

Aku dan Facebook

Aku adalah salah seorang daripada 10 juta penduduk Malaysia yang ada akaun Facebook. Dulu masa baru bukak akaun, aku memang kemaruk dengan Facebook. Satu hari beberapa kali aku bukak akaun aku. Aku juga pernah kemaruk main game Facebook seperti Mafia Wars dan Bejeweled. Dulu aku rajin gak update dan chatting dengan kawan2 lama tapi sejak dua menjak ni aku dah makin jarang dah. Sebabnya?

  1. Banyak sangat link dan iklan2 yang mengarut ada dalam akaun aku. Dah jadi macam akaun Yahoo! jugak akhirnya.
  2. Banyak sangat kawan2 lama ajak jadi downline MLM atau skim pyramid.
  3. Banyak sangat tengok gambar kawan2 melancong ke seluruh dunia. Aku jadi sangat frustrated dan depressed.
  4. Aku lebih suka layan blog ini banding Facebook aku.
Muka depan The Star hari ini tajuknya FACECROOKS. Baca seterusnya di sini. Tahukah anda bahawa pemilik Facebook untung 2 Billion Dollars tahun lepas? dan mendapat anugerah Man Of The Year 2010 oleh majalah Times? Hebat kan?


According to Socialbakers.com, a website dedicated to global Facebook statistics, there are currently 9,874,860 Facebook users in Malaysia alone, which is 37.75% of the entire population.

Youths between the ages of 18 and 25 formed the majority of Malaysian users – 38% – while the youngest group, aged between 13 and 15, makes up 7% of users.

The gender ratio of Malaysians on Facebook is almost equal – with 53% of them being female. Malaysians had the most number of friends on social networking websites like Facebook with an average of 233 each – and spent up to nine hours each week logged on.

6 ulasan:

  1. org terus kecoh fb nk tutup..apaadehal..mcm lah xde medium lain nk berhubung..klakar tengok gelagat masing2..kita x suka tang application sume tu, pastuh org tag gambar ntah ape2 je..

    BalasPadam
  2. en_me,
    tak payahlah.
    lebih keburukan daripada kebaikan.

    BalasPadam
  3. zie,
    tutup aje akaun FB tu...
    saya dah berbulan tak update.
    kawan2 hantar message pun buat donno aje...

    BalasPadam
  4. Bro, jangan geram tengok gambar2 kawan melancong tu..its your time bawak family keliling dunia pulak, lepas tu tepek dlm FB..hehehhe

    BalasPadam
  5. Daddy Ziyyad,
    Tunggu...
    Nanti saya buat photoblogging menjelajah dunia.
    Semua benua saya nak pergi.
    Tunggu...
    Tunggu saya pencen nanti.

    BalasPadam