Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

23 Januari 2011

Aku Ke Perjumpaan MEOG











Ada sesiapa nak join kelab?
Segera mendaftar di sini.
Pendaftaran percuma.


11 ulasan:

  1. pandainya korang parking

    saya akan join.. errr.. seploh tahun lagi kot??
    hehehe

    BalasPadam
  2. h4ni3,
    apasal lama sangat?

    Estima is my best car ever.
    Cuba try test.

    BalasPadam
  3. pergh.best ni..malang sungguh sebab aku dah nak jual estima doc..gatal masuk dlm mudah,dan buyer pun dah masuk loan..tak tau nak ambik kereta apa pasni..setahun pertama asyik baiki,bila dah sedap,marah punya pasal, jula jer..

    BalasPadam
  4. Dah nak jual dah?
    Rosak besar ke?
    Saya pakai Estima dah masuk 5 tahun.
    Masih sedap lagi bawak.
    Hujung tahun tukar ACR50 pulak.
    Mata Ninja.
    Ada berani?

    BalasPadam
  5. rosak takder besar,tapi runcit runcit..nasib la tuh..heheheh..mungkin xjumpa pomen yg sesuai..satu penyakit kena pergi 3-4 bengkel utk rawatan..adehh..kopak poket..mata ninja?dlm list jugak..vellfire menarik malangnya harga sebiji banglo..

    BalasPadam
  6. Estima saya pernah sekali buat hal lepas balik dari Terengganu.
    2-3 kali jugak masuk workshop.
    Rupa2nya bearing kat alternator dah goyang.
    Masa tu dah pasang angan2 nak tukar Honda Odyssey.
    Tapi tak jadi sebab mekanik tu charged 150 saja utk betulkan...
    Selamat.

    BalasPadam
  7. Doc,
    blh minta alamat workshop yang doc selalu bawa service estima,

    rijal

    BalasPadam
  8. Rijal,

    Kau pakai estima jugak ke?

    Hanif tu part time mechanic.
    Dia bukak workshop kat rumah aje.
    Hujung2 minggu dia jadi photographer.
    Aku servis Estima kat rumah dia aje.

    Kalau ada major problem,
    aku hantar kat Speed Auto kat sebelah
    Pejabat Pos Kulai.
    Kerjanya cermat.
    Harga berpatutan.

    Kalau nak aku bagi no phone mereka.

    BalasPadam
  9. salam nak tanya fasal estima yg tukar bearing alternator tu.. saya punya pun syak alternator rosak..ada satu bunyi kuat macam benda longgar.. mekanik sy cakap maybe alternator..berapa harga alternator or bearing dia? bila baca ni sebut..bearing..boleh jadi juga bearing.. engine perfomance semua ok..minyak cosumption ok.. yg menyusahkan..ada satu bunyi yg kuat macam dah bunyi engine lori x servis.. saya guna ACR50

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa bearing alternator tu buat hal,
      mekanik saya kata boleh repair.
      Tak payah ganti.
      Kos tak lebih 130 kalau tak silap.
      Kalau ganti baru saya tak pasti harganya...

      Padam
    2. Bro, dekat mana boleh repair bearing alternator tu? murah la rm130. say punya acr50 pun bunyi dah mcm lori tak servis. aduihh

      Padam