Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

06 Februari 2011

Aku dan Astro First



Semalam aku beli tiket filem Hantu Mak Limah Balik Rumah.
Hanya RM15 untuk 48 jam.
Tekan2 kat remote Astro 480 lepas tu hantar SMS kat 32999.
Tak sampai 5 minit.
Tak perlu start kereta.
Tak perlu cari parking.
Tak perlu beratur panjang kat kaunter TGV atau MBO.
Dan aku boleh tengok bila2.
Setakat jam ini dah 5 kali aku ulang tengok cerita ini.
Lawak2 kampung Mamat Khalid memang menjadi.
Tak jemu tengok beberapa kali.
Aku hanya follow Hantu Mak Limah aje.
Rupa2nya ada lagi hantu2 yang lain.
Endingnya best.
Tak sangka Che Nin dan Ayu tu dah meninggal dunia rupanya.
Dah macam ending Sixth Sense gamaknya.
Lepas ni nak tengok cerita apa pulak ya?

1. What is Astro First?
Astro First is the first ever service in Malaysia that brings the cinema experience right into your home. With Astro First Movie Portal on Astro Channel 480, the window between the cinema and Pay TV will be shortened and Astro customers will have access to the latest local cinema titles (as early as 2 weeks after the cinema debut) in Malaysia, available for viewing via SMS.

2. What are the benefits of Astro First?
There are 3 key consumer benefits of Astro First are:-
a) Freshest movie titles as early as two weeks after their big screen debut on Astro First
b) Convenience - watch the Astro First movies in the comfort of your home when and how often you want to with your family and friends.
c) Value for money. At RM15 per movie, instead of paying RM40 to RM60 for a family of 4 at the cinemas, Astro First is truly value for money. In addition, the 12 different viewing times for each movie, gives you the convenience of watching it at your leisure, for as many times possible within 48 hours upon purchase.

Continue learning about Astro First here

5 ulasan:

  1. wahh jeles nye.. rm15 adalah sgt berbaoi utk the whole family kannn?

    BalasPadam
  2. harus dicuba lah!!

    sebab staf2 saya & kawan2 ramai yg kata citer hantu kak limah ni lawak gile

    BalasPadam
  3. jangan ikut Wan Kasui baca niat solat Zohor untuk halau hantu ya!!
    :P

    BalasPadam
  4. DaddyZiyyad,
    Kau belum tengok lagi?
    Rugi besar beb!
    Sori sebab aku dah beritahu dia punya ending...

    BalasPadam
  5. cite ni mmg best! haritu beli kat astro first gak tapi sempat tgk 2-3 kali je. mmg berbaloi sgt laaaa...

    BalasPadam