Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

10 Februari 2011

Aku dan Pokok Cycasku







Anda ingat lagi pokok cycas yang Ezanee angkut naik kereta Wiranya ke rumahku?
Baca entri bulan September tahun lepas.
Selepas 5 bulan, baru dia mula tumbuh pucuk baru.
Mungkin cuaca panas dan berangin sekarang menyebabkan dia rasa sihat.
Ala2 kat gurun gitu.
Aku yang kurang sihat.
Penat melayan orang demam dan sakit itu ini kat klinik.
Juga tolong wife siapkan assignment Master dia.
Epistemological, Social and Ethical issues in Science and Technology.
Berserabut kepala hotak nak fahamkan konsep.
Juga uruskan anak2 yang 3 orang tu.
Sekarang kan musim bersukan kat sekolah.
Training olahraga juga training bolasepak saban petang.
Di dua sekolah yang berlainan.
Anak kucing yang sembilan ekor dah ada yang mula sakit2.
Mungkin kurang perhatian agaknya.
Aku dah tak larat dah...


5 ulasan:

  1. tumbuh jugak pucuk akhirnya. pokok ni memang sikit cerewet sebenarnya, tapi memang cantik. nak nak pulak yang dah tua.

    biasanya saya akan propose pokok ni untuk create rock garden. tambah loose pebbles sikit, river stone taruk merata, sikit ophiopogon, rhoeo discolor atau kaktus (tak sesuai kalau ada kanak-kanak).

    BalasPadam
  2. Ha ha ha!
    Landscape artist dah berkata2.
    Cerewet ke?
    Saya tanam dan tinggal jer.
    Tak pernah pun siram.
    Harap air hujan aje.
    Tapi serangga suka makan pucuk dia kan?

    BalasPadam
  3. Pegi bercuti. Omputih kat sini kata focus on your work for 2-3 months, then go holiday, kalau tak, asik terbabas aje buat keje..

    BalasPadam
  4. Tunggu akhir bulan 3.
    Baru boleh bercuti.
    Tapi, nak ke mana ye?

    BalasPadam
  5. Bro, tutup klinik seminggu.
    Pegi obersea.
    Obersea terdekat, Australia.
    Best, seriously, coz I penah duduk sana dulu.

    Lepas tu tepek gambar2 best dlm FB!
    :)

    BalasPadam