Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

06 Mac 2011

Aku dan Singapura







10 perkara tentang Singapura di mataku:
  1. Negaranya memang bersih dan cantik.
  2. Kereta2 di Singapura tiada yang kecik2. Kancil dan Kenari langsung tak jumpa.
  3. Rakyatnya kurang bercakap dan kelihatan sentiasa sibuk.
  4. Melayu Singapura susah nak kenal jika tidak bertudung.
  5. Masjid2 di Singapura berwarna-warni dan sentiasa meriah.
  6. Pegawai2 Imigresen Singapura macam tak suka aje kita masuk negara mereka.
  7. Nasi Goreng berharga SGD 5.00 sepinggan iaitu lebih 10 ringgit duit kita.
  8. Warga2 tuanya masih bekerja sebagai cleaner manakala kerja2 kasar dilakukan oleh warga2 asing.
  9. Rekabentuk rumah2 di Singapura memang cantik dan advanced.
  10. Signboard di Singapura sangat besar, tepat dan jelas. Tiada along Bukit Beruntung yang berani tampal iklan sesuka hati mereka.

4 ulasan:

  1. setuju..pengangkutan awam sgt bagus..teksi wish, merz dan keta2 mahal yg lain..

    BalasPadam
  2. saya suka singapore sbb mereka pedestrian friendly dan bersih.

    BalasPadam
  3. Aku nak tambah satu lagi

    11. Rakyat Singapura semuanya pakai iphone. Aku tak nampak mereka guna jenama lain.

    BalasPadam
  4. -mereka boleh effisyen, sebab negara sekangkang kera.

    -saya anti pemandu Singapore, sebab bila masuk highway PLUS, mereka jadi hantu.

    -apa apa pun, kita wajar contohi benda yg baik(kebersihan, public transport) mereka.

    BalasPadam