Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

27 April 2011

Aku dan Nuffnang



Dah hampir setahun aku letak iklan Nuffnang kat blog ini.
Duitnya banyak tu jugak.
Tak gerak2.
Aku dah bengang dengan Nuffnang.
Setahun aku setia tapi tak dapat apa2.
Aku nak letak iklan daripada company lain pulak.
Tapi iklan yang senonoh aje.
Iklan2 nak bagi tahan lama, nak bagi keras, nak bagi lagi besar,
aku dah banned awal2.
Kang ada yang bertanya, mampus aku tak reti nak jawab.
Maaf ya kawan2,
aku letak iklan ekstra kat blog aku.
Mana tahu satu hari nanti boleh jadi jutawan dengan memblog sahaja?
Tak payah lagi nak menghadap manusia2 yang tak reti bahasa setiap hari.
Buat naikkan darah aku aje.


11 ulasan:

  1. Doc..samalah akak pun dah bengang jugak..bila buka blog hari2 ada iklan...tapi duit tak gerak pun..
    malas dah rasa nak padam aje iklan dia tu..

    BalasPadam
  2. saya masih tak letak iklan di blog.

    BalasPadam
  3. Daddy Ziyyad,
    Saya letak iklan sebab nak tunjuk kat wife,
    memblog pun boleh dpt duit.
    Setahun dapat seratus ringgit.
    Tengah tunggu cek.
    Nak pergi makan pizza...

    BalasPadam
  4. Kak Erna,
    letak iklan Advertlets pulak.
    Saya baru letak 3 hari dah masuk 50 sen.
    Bolehlah...

    BalasPadam
  5. Itu Iron Man 1 atau Iron Man 2? Hari tu ada sale kat New zealand ni, tinggal NZD 8 sahaja sebuah. Ada berbagai version.

    BalasPadam
  6. saya punya nuff.. setahun sekali jer baru bole cash out.. slowww jugak tu

    BalasPadam
  7. Ismail Fitry,
    Iron Man 2.
    RM 38.00.
    Awak pun kumpul mainan jugak ke?

    BalasPadam
  8. h4ni3,
    macam tak adil aje Nuffnang ni.
    iklan hari2 keluar,
    tapi kalau takda orang klik tak dpt duit.
    Kalau kita sendiri klik dikira salah.
    Tu yg bengang tu...

    BalasPadam
  9. Hari ke 4 dengan Advertlets.
    Dah masuk 80 sen...
    Sedap sikit mata memandang...

    BalasPadam
  10. Saya ada beli jugak Toys.

    Kat sini bila mula mula keluar harga dia standard lah. Tapi once dah lama sikit harga toys tersebut akan turun. For example saya beli IRON MAN 1 yang besar (~30 cm) with sounds and light just NZD 9.90. Harga asal dekat NZD 100.

    Ada masanya jugak harga certain toys boleh turun sampai 1 dollar saja bila dah off season. Tak munasabah langsung.

    Paling berbaloi kalau dapat beli second hand secara online. Kat NZ ni semua benda boleh jual beli online dan efficient.

    Refer link ni: http://www.trademe.co.nz/Toys-models/index.htm

    Saya pernah beli second hand justice league (dalam 40 figures) + Ben 10 (20 figures) + Bat mobile (besar) + Bat Wing (besar) + 3 Justice league Aeroplane (besar) = NZD 70 sahaja. Memang berbaloi. Rasanya harga kat pasaran dekat NZD 700-800.

    BalasPadam
  11. Ismail Fitry,

    Seronok kan collect mainan camni?
    Rasa seperti budak2 lagi.
    Kat almari di klinik saya dah penuh mainan.
    Budak2 datang demam terus aje sihat bila tengok mainan saya.

    Terima kasih bagi link kat saya...

    BalasPadam