Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

27 Mei 2011

Aku dan American Idol 2011

Aku tak pernah tonton Akademi Fantasia yang terbaru.
Aku juga tak pernah tonton American Idol yang terbaru.
Kenapa?
Kedua2nya terlalu moden dan kebaratan.
Artis2nya lebih banyak berlakon daripada menyanyi.
Artis2nya lebih banyak tunjuk kulit banding bakat.



Bila anak aku kata juara American Idol 2011 memang bagus,
aku pasti percaya kerana telinga anakku sama dengan telingaku.
Dia baru berusia 16 tahun.
Tapi suara dia memang kelas.
Dia memang layak menang.
Dia tak tunjuk atau jual muka dan body.
Dia hanya tunjuk bakat yang ada.







Aku ingat lagi Susan Boyle.
Cuba tengok sessi ujibakatnya di British Got Talent di sini.
Tiada siapa sangka dan percaya.
Wanita berusia 47 tahun yang selekeh ini,
punya suara yang begitu indah dan merdu.
Tak jemu tengok reaksi juri2 dan penonton2 yang tergamam dengar suaranya.

3 ulasan:

  1. baru la boleh dipanggil bakat sebenar. macam susan boyle tu. mmg kelas sangat!

    budak Idol ni saya tak penah dgr lagi suaranya. komputer ofis ni takde speaker pulak. :D

    BalasPadam
  2. umurnya masih muda 16 tahun dan berhasil juara american idol, sungguh berbakat dia

    BalasPadam
  3. saya memang tak pernah ikuti AF sejak musim pertama lagi..hahaha..sebab saya pasti, rancangan realiti di malaysia ni hanya harap muka saja..

    tetapi saya amat mengikuti Malaysian Idol 1st season dulu, sampai boleh bercerita dgn staff nurse di dalam labour room ! dan bagi saya, malaysian idol lebih berkualiti..

    BalasPadam