Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

27 Mei 2011

Aku dan Lu Langsi Lu Mati



Filem baru MIG.
Arahan Farid Kamil.
Lakonan hebat Shaheizy Sam.
Dapat 7 juta dalam masa seminggu.
Sekarang dah ada di Astrofirst.
Tapi hebat sangatkah cerita ini?



Kalau tengok trailer kat Youtube nampak hebat giler.
Lebih 600 000 orang tengok trailer ini.
Tapi maklumbalasnya mengecewakan.
Strategi pemasaran yang bagus rasanya.
Sebab itu filem ini boleh jadi boxoffice.
Ramai kata ceritanya tiada jalan cerita.
Jumpa orang gaduh, jumpa orang nak gaduh.
Itu aje.
Kerja kamera ada yang tak fokus.
Penamatnya pun ramai tak puas hati.
Tapi lakonan Shaheizy Sam dikatakan sangat hebat.
Begitu juga aksi kejar mengejar dan drift.
Ini sebenarnya filem lawak.
Lawak2 bodoh untuk buat orang ketawa.
Jadi, nak tengok kat Astrofirst ke
atau nak beli DVD cetak rompak aje?

2 ulasan:

  1. kdg2 aku pun xbrp nk phm jln crita dia.Agak2nya farid kamil tu nk tiru citer young n dangerous kot..part gaduh2 tu dh ala-ala jackie chan pun ada gak...aish.

    Tp..cite dia mmg lawak la..lawak bodoh wakakaka

    BalasPadam
  2. Akhirnya,
    saya tengok juga cerita ini semalam.
    Beli DVD cetak rompak.
    Baru 5 ringgit.
    Itupun copy daripada Astrofirst.

    Betul.
    Saya tak suka jalan ceritanya.
    Kelam kabut.
    Asyik nak gaduh aje.

    Samseng pun ada 1Malaysia jugak.
    Dah jadi propaganda Najib lah pulak.

    BalasPadam