Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

11 Mei 2011

Aku dan Aktiviti Musim Panas



Minggu ini suhu memang panas betul.
Pagi, petang, siang atau malam suhunya sama sahaja.
Berapa kali mandi pun tak rasa sejuknya.
Terutamanya kalau guna air tangki.
Rasa seperti mandi guna water heater kat hotel.
Bila cuaca panas, ramailah yang demam/batuk/selsema dan sakit tekak.
Aku pun dah start batuk dan selsema.
Berjangkit daripada anak2 rasanya.
Nak masuk kerja pun terasa malas.
Ada beberapa patient offer nak beri MC kat aku bila dengar aku hembus hingus.
Tapi apakan daya, MC mereka tak laku.
Hari ahad lepas, aku pasang inflatable pond aku kat belakang rumah.
Setiap kali balik sekolah, anak2 masuk kolam dulu.
Aku rasa aku pun nak terjun kolam jugak.


4 ulasan:

  1. hahaha!!! patient pun tau kesian kat doktor tahu~

    BalasPadam
  2. jerebu tak bro kat sana?
    kat sini, dah la panas, jerebu pulak!

    BalasPadam
  3. gB,
    patient tu kata,
    " Saya beri doktor MC 2 hari,
    doktor beri saya MC 2 hari jugaklah."

    BalasPadam
  4. DZ,
    kata sini belum ada jerebu lagi.
    tapi hari ini mendung dan hujan sekejap2.
    kira OKlah...

    BalasPadam