Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

25 Mei 2011

Aku dan Toyota Vellfire

Bulan ni kereta2 aku semua buat hal.
Ada yang nak kena renew road tax.
Ada yang kena compulsory service.
Ada yang asalnya nak buat alignment and balancing sahaja,
tapi apek tu kata 3 rim dah bengkok dan 2 tayar dah benjol.
Kenalah tukar apa2 yang patut.
Demi keselamatan anak2 dan isteri.




Semalam, satu kereta overheating.
Mati betul2 depan Restoran Gazebo.
Nasib baik abang murtabak tu tolong tengokkan.
Hos ke radiator dah bocor.
Jadi airnya kering kontang.
Nasib baik enjin tak meletup.
Nasib baik boleh lagi drive untuk hantar ke workshop.
Nasib baik workshop/pomen tu kawan lama aku.
Dia ganti apa yang patut sahaja.



Hari ini satu lagi kereta buat hal.
Coil aircond pulak yang bocor.
Kena ganti satu set.
Bila kereta demam, poket aku pun demam.
Bila poket demam, kena kerja ekstra hour.



Tengok bulan September nanti.
Kalau kereta kesayangan masih buat hal jugak,
aku nak upgrade ke Vellfire.


Itupun kalau poket tak demamlah.
:)

4 ulasan:

  1. coil aircond leaking.
    jadi aircond tak sejuk.
    rasa angin panas aje.

    BalasPadam
  2. saya selalu tersebut 'hellfire' !!

    BalasPadam
  3. he he he.
    tak kisah apa pun.

    tapi saya berangan2 aje.
    harganya tak tercapai dek tangan.

    :)

    BalasPadam