Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

13 Jun 2011

Aku dan Maharaja Lawak Minggu 11

Maharaja Lawak minggu ke-11.
Live daripada Kuantan.
Setiap peserta kena buat 2 persembahan.
Sketsa biasa dan menggunakan prop.
Persembahan menggunakan prop memang susah.
Hanya Sepah, Nabil dan Jozan yang berjaya.
Yang lain2 hancur.



Padaku, Sepah paling konsisten setakat ini.
Kombinasi dan persefahaman mereka bertiga tetap menjadi.
Lawak2 kampungnya menghiburkan.
Tak perlu pakaian bukan2.
Tak perlu prop macam2.
Cuma kisah perempuan nak bersalin minggu lepas agak kasar.
Tapi taklah over sangat.
Tak sangka ketiga2 mamat tu orang Kulai.
Si Mamat tu selalu aku jumpa kat masjid bila hari Jumaat.
Rumah bapak dia setaman dengan rumahku.



Kumpulan Jambu dah makin merosot nampaknya.
Macam dah kekeringan dan ketandusan idea.
Apatahlagi keluar cerita pasal Tauke di Mingguan Malaysia semalam.
Anak dah enam sibuk pulak bercinta dengan anak gadis Sabah.
Kes2 begini membuat aku hilang hormat kat dia.
Walaupun nak bercerai,
tunggulah kes selesai dulu.
Belum apa2 dah usung anak dara orang sana-sini.
Kita tunggu minggu depan.
Maharaja Lawak bersiaran daripada Johor Bahru.

4 ulasan:

  1. setuju. sepah memang kelas! bijak tapi tak over konfiden.

    jozan dan nabil pun best untuk minggu ke 11.

    saya harap sepah boleh menang. diorg best!

    BalasPadam
  2. usung anak dara xper doc, jgn usung makdara fulakks.. ahaks

    BalasPadam
  3. Tapi tak malu ke dengan anak2?

    Saya baca pun malu sendiri.

    :(

    BalasPadam