Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

19 Ogos 2011

Aku dan Cuti Raya



Sekejap aje lagi dah nak raya.
Lagu2 raya pun dah berkumandang di radio.
Ringtone handphone pun dah tukar ke lagu raya.
Tapi mood raya aku belum sampai lagi.
Rumah masih bersepah.
Baju raya belum siap.
Kuih raya langsung takda.
Tapi yang pasti tahun ini aku cuti paling panjang.
Biasanya 4-5 hari sahaja.
Tapi tahun ini 28 Ramadan sampai 6 Syawal.
Jadual cuti ofis dah keluarkan.
Klinik2 cawangan lain pun lebih kurang jugak.
Maklumlah ada tambahan cuti hari kebangsaan.
Kalau kerja pun staf mintak gaji triple tu.
Apa nak buat cuti panjang2 ni ya?

7 ulasan:

  1. Jenuh la cawangan Kulai,Bandar Putra, Kelapa Sawit tu semua...hari Jumaat dah bukak klinik! haha..saya cuti seminggu jugak, Hari Isnin 5 Sept baru kerja

    BalasPadam
  2. cop bro, nak tanya, memang jadual cuti management yg tentukan ke, atau each klinik yg tentukan?

    BalasPadam
  3. DZ,

    Cuti sakanlah kita ya?
    Kalau berkesempatan singgahlah rumah saya di Taman Putri. hanya 5 km dari Tol Kulai.

    p.s Cuti klinik ikut doktor. Management hanya buat jadual sahaja. Kalau rajin, nak kerja straight pun boleh. Nak tutup 2 minggu pun boleh...

    BalasPadam
  4. GB,

    cuti raya mana boleh travel.
    sana sini kenderaan banyak.
    gi oversea bolehlah...

    BalasPadam
  5. yeayy.. saya pun cuti panjang
    tapi, takde makna jugak. raya kat KL-selangor.. huhu.. silap2 raya ke-3 kitorg gi shopping lagi kat sogo ;)

    BalasPadam
  6. doctors pon raya sakann kanns.. ehehe

    BalasPadam