Aku dan Statistik

Aku dan cerita2 lama:

23 Disember 2011

Aku dan Adam Adli Abdul Halim


Hari itu kecoh2 pasal budak Melayu di Dublin.
Sekarang ni kecoh pasal budak UPSI pulak.
Halnya kecik aje.
Tapi sebab ianya melibatkan bendera gambar Najib,
riuh satu Malaysia.
Pencacai2 UMNO semuanya nak tunjuk taring.
Semuanya beriya2 nak mempertahankan Najib.
Tengok dalam FB, Twitter dan juga blog pro-UMNO.
Macam2 dikutuknya budak seorang ni.


Dengar temuramah ini.
Dan fahami isihatinya.
Aku salute keberaniannya.
Aku sokong tindakannya.
Aku pun pernah jadi mahasiswa jugak.
Cuma aku tak seberani dia.
Aku patut malu dengan diri sendiri.

3 ulasan:

  1. Hi Adam, can we get together as I am very concerned with the lack of patriotism in our country...it should be instilled from kindergarten school but we have so many racial and religious issues that this is a major block to all and therefore to the detriment of the country. Regards. anil_01@hotmail.com (PS just heard your interview on BFM and liked it)

    BalasPadam
  2. xsemua org ada keberanian mcm tu bhai...haha. aku pun as student skola juz pandai ckp apa yg kita tau dgn member smua...nak main politik lebih2 mmg x r kan. tp apa yg aku tauand mmg btol2 sure,..politik malaysia ni kotoqlah! aku kdg2 smpy tatau yg mana patut sokong...ahaks.

    BalasPadam
  3. yes... kau memang berani cam Anuar... memang layak jadi pemimpin, bukan pak turut.....

    BalasPadam