Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

12 Januari 2012

Aku dan nasib Obstetrician

Doc charged with molesting pregnant patient


KUALA LUMPUR: An obstetrician has been charged at a magistrate’s court here with molesting his pregnant patient.

Dr Mohd Suhaidin Che Ngah, 36, claimed trial to using criminal force to outrage the modesty of a 27-year-old woman by touching her private parts at Hospital Sungai Buloh at 2.15pm on Nov 11 last year.

He seemed unfazed when the charges were read, even smiling throughout the hearing.
The offence, under Section 354 of the Penal Code, carries a maximum 10 years’ jail term or a fine or whipping, or any two such punishments, upon conviction.

DPP Nur Hidayah Raihan Md Nasir proposed bail at RM7,000. However, Dr Mohd Suhaidin’s brother, who was his surety, sought a lower sum. Magistrate Namirah Hanum Mohamad Albaki set bail at RM5,500 with one surety and fixed March 26 for mention.

Aku baca cerita ini pun tersenyum juga.
Rasa nak gelak sambil guling2 pun ada.
Obstetrician.
Pakar Sakit Perempuan.
Hari2 kerja dia menghadap 'benda alah itu' sahaja.
Aku tak rasa dia mencabul.
Aku tak rasa dia ada niat mencabul kehormatan.
Tapi doktor ni manusia jugak kan?
Aku rasa pesakit dia yang rasa tercabul.
Mungkin mengandung anak sulung.
Mungkin baru pertama kali jumpa pakar.
Mungkin kurang pengetahuan.
Harap2 doktor itu ada insurans dengan MPS.
Senang sikit nak menjawab soalan2 laser peguam2cara.
Dulu masa aku kerja kat Unit Emergency,
aku kenal satu doktor.
Dah senior sangat dah.
Setiap bulan ada aje pesakit perempuan komplen.
Merasa tercabul dan dicabul.
Doktor ni memang pervert sikit.
Semua kes2 Gynae dia nak tengok.
Yang tak patut buat VE* pun dia nak buat.
Akhirnya dia kena keluar Unit Emergency 24 jam.
Cuma tak jadi kes polis sahaja.


* VE= Vaginal Examination








2 ulasan:

  1. Saya kenal doktor ni, tapi dia seorang yang professional, ceria dan baik. Kesian kerana dirinya dianiaya dan dimalukan, padahal kepakarannya dalam rawatan sakit perempuan. Kesian tul.

    BalasPadam
  2. mungkin takde chaperon, that's why jadi camtu..kesian obstetrician tu kalau betul dia takde niat

    BalasPadam