Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

29 Mei 2012

Aku dan WWW 1

Sebagai rakyat Malaysia,
aku rasa bangga.
Sebab rakyat Malaysia makin kaya.
Makin besar kuasa membeli mereka.
No plet kenderaan pun cecah ratusan ribu ringgit.
Tapi sebagai rakyat Johor,
aku tak rasa bangga.
Anda faham2lah sebabnya.

Johor Sultan is owner of number plate WWW 1

By YVONNE LIM and BEH YUEN HUI
newsdesk@thestar.com.my

PETALING JAYA: The Sultan of Johor is the proud owner of the much sought-after WWW 1 number plate with a winning bid of RM520,000.

The Road Transport Department's website (www.jpj.gov.my) listed “D.Y.M.M. Sultan Ibrahim Johor” as having outbid 9,998 others for the coveted plate. It also listed “D.Y.M.M. Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong” for WWW 5 with a winning bid of RM220,000.

Yesterday, The Star reported that a “prominent VVIP from Johor” was the proud owner of WWW1.
As expected, “lucky” numbers such as 8888, 888 and 88 notched high prices and were bought for RM40,000, RM165,000 and RM92,800 respectively. The bid for WWW saw a new trend, too. Numbers usually perceived as unlucky for the Chinese 4 and 7 fetched high bids, strangely enough, from Chinese bidders.

The two numbers are considered “bad” as four sounds like death in Chinese while the Hungry Ghost Festival falls on the seventh month of the lunar calendar. Except for the single digit 4, the plates 44, 444, 4444, 7, 77, 777 and 7777 were all won by Chinese bidders. WWW 7 fetched the highest with RM117,810. WWW 13 and WWW 14 were bought by one bidder for RM23,210 and RM11,000 respectively. WWW 444 was sold to another for RM10,000, while yet another bidder bought WWW 666 for RM44,000.

The JPJ listed Liow Tiong Lai for WWW 15; while WWW 97 went to Nazri Abd Aziz. It is not immediately known whether they referred to the Health Minister and Minister in the Prime Minister's Department respectively. A Mohd Fuad Zarkashi won for WWW 69. The last four digits of Deputy Education Minister Dr Mohd Puad Zarkashi's identity card matched this winner (the bidder's last four digits in his IC number is listed alongside the name). However, Dr Puad has denied bidding for the number plate.

“His father's name and mine are the same as well as the last four digits of our identity cards. This is very rare. I'm shocked!” Sin Chew Daily quoted him as saying.

On Thursday, Transport Minister Datuk Seri Kong Cho Ha announced that WWW 1 had set an all-time high bid. It surpassed the record set by “MCA 1” in 2010, which was sold for RM300,100.
The nominal fee for a car number plate is RM360. The JPJ collects an average RM170mil annually from the sale of vehicle registration numbers.

6 ulasan:

  1. saya bangga lahir di negeri yg kaya!
    ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sultannya yg kaya.
      Rakyatnya hanya segelintir yg kaya.

      Padam
  2. selagi ada org yg kebuluran tak makan, kemiskinan dan hidup merana sebab takde air dan letrik, saya pun tak rasa bangga.

    BalasPadam
  3. Kalaulah dah harga plat keta pun cecah 1/2 juta, tak tahu la plak berapa harga keta yg nk pki no plat tu yea..?

    Takkan plat keta 1/2 juta, tp keta kancil yg pakai? Yea tak?

    BalasPadam
  4. "Dijadikan indah pada manusia kecintaan kepada benda-benda yang diingini nafsu iaitu wanita-wanita dan anak-pinak dan harta yang banyak berpikul-pikul dari emas dan perak dan kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih dan binatang-binatang ternak serta kebun-kebun tanaman. Semuanya itu adalah kesenangan hidup di dunia. Dan pada sisi Allah ada tempat kembali yang sebaik-baiknya."- Ali Imran 14.
    Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi saw bersabda: "Hati orang tua sentiasa muda dalam dua keadaan - dalam mencintai dunia dan panjang cita-cita."
    Kawan2, kekayaan dan kemasyhuran adalah hiasan yang diciptakan Allah di dunia, diberikan kepada sesiapa yang dikehendakiNya. Jika kita mendapatinya kita bersyukur sebaliknya jika tidak diberikan kita bersabar; KEDUA-DUA orang yang bersyukur dan bersabar mendapat ganjaran di sisi Allah.

    BalasPadam
  5. erm membazir jer baik sedekahkan pada yang perlu tapi tulah selagi kepuasan tak terlaksana selah=gituh membazir n boleh tgk golongan2 daif terus terusan daif

    BalasPadam