Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

11 Jun 2012

Aku di i-City Shah Alam


Jumaat malam Sabtu.
Pukul 9:00 malam.
Aku sampai di i-City, Seksyen 7 Shah Alam.
Jalan menuju ke i-City jem teruk.
Nak masuk parking pun sama.
Bila tengok umat manusia yang sangat ramai,
Aku langsung hilang mood.


Dari jauh memang cantik dipandang.
Lampu2 dan arca yang berwarna-warni.
Tapi bila dah sampai dekat,
Biasa2 sahaja rasanya.


Ada Snowalk ataupun kawasan berhawa dingin ekstra.
Tapi kena bayar RM 35/seorang.
Kena beratur panjang untuk beli tiket.
Kena bersesak2 di dalam sana.
Aku pujuk anak2 aku.
Lain kali kita pergi tempat lebih sejuk.
Antartika sana.


Selepas jalan2 pusing satu round,
Aku pun balik.
Masuk ke dalam adalah percuma.
Tapi parking RM 10.00.
Cukuplah sekali.









4 ulasan:

  1. kdg kdg , bayaran yang dibayar tidak sepadan dengan benda yang ada didalam kawasan tersebut



    cth : Taman Buaya di Ayer Keroh

    BalasPadam
  2. saya pernah pergi i city atas urusan kerja.. nak spend rm10 untuk "tengok2" dan "gambar2" adalah sangat tak berbaloi rasanya..

    apa lagi nak main ais fake dgn harga rm35..entah la..minat manusia berbeza2..tapi bukan untuk saya..

    BalasPadam
  3. Salam Yob Doc,
    penah gi sekali ikut kawan...banyak lampu2 jer. Kekanak jer suka!

    BalasPadam
  4. hujung cuti sekolah...
    berduyun lah !!

    BalasPadam