Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

02 Ogos 2012

Aku dan Halalkah Ubat Anda


Bacaan terbaik sempena bulan Ramadhan.
Banyak aku belajar daripada buku ini.
Selama ini aku pandang ringan bab halal haram.
Aku ingat semua ubat yang telah didaftar oleh KKM itu halal.
Jadi aku tak pernah baca label-labelnya.
Rupa-rupanya aku silap.
Baru aku tahu, suntikan vaksin Menomune itu haram.
Baru aku tahu, Kenalog in oralbase itu pun haram.
Baru aku tahu, kenapa babi sering digunakan dalam perubatan.


Baca selanjutnya di www.halalscience.com


2 ulasan:

  1. Even ubat meningitis pun ada yg haram. masa nak gi umrah baru2 ni, nurse cakap, "we have non-halal version if you don't mind. And it's cheaper."

    Rasa nak pelangkung pun ada.

    BalasPadam
    Balasan
    1. vaksin meninggococal lah tu.
      Menomune.
      satu lagi Mencevax.
      yang lebih murah itu tak halal.

      Padam