Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

03 November 2012

Aku ke Holiday Plaza

Tujuan asalnya nak cari benda alah ini.


Tapi akhirnya lain yang aku dapat.


Pelbagai aksesori untuk iPhone kesayanganku.


Lebih 10 kedai menjual pelbagai aksesori handphone ada di sini.
Macam-macam ada.
Harganya pun sangat berpatutan.
Boleh rambang mata dibuatnya.


Dan inilah hasilnya.
iPhone aku dan wife dah jadi macam budak2 sekolah yang punya.
Ada colourful new casing.
Ada new home button.
Ada new screen protector.
Ada earphone protector.
Ada soft pen untuk menaip.
Tak jadi rasanya nak tukar ke Galaxy Note 2.


Kepada yang dah lama tak ke Holiday Plaza.
Kebanyakkan kedai2 lama masih ada di sana.
McD masih ada,
Parkson pun masih ada.
Kedai2 jual DVD dan Blue-Ray masih berlambak2.
Juga kedai jual baju2 yang fancy dan terkini.
Ada juga iHospital untuk membaiki iPhone yang rosak.
Selain daripada kedai2 jual aksesori handphone yang aku cerita tadi.
Cuma satu masalahnya.
Ruang parking agak terhad.
Juga harga parking agak mahal.
Tapi rasanya berbaloi untuk datang lagi ke sini.



7 ulasan:

  1. Balasan
    1. Dibuka sejak saya sekolah rendah dulu.
      Masih meriah sampai sekarang.

      Padam
  2. salam

    rasanya dah 10 tahun tak jejak kaki ke sini
    kalau dulu meriah dgn peniaga vcd, sekarang pasti dvd pula hehe

    teman kalau ke situ, peniaga vcd tu tgk semacam je pasal rupa teman ada rupa polis pasal misai teman melintang hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak beli DVD,
      kena masuk bilik rahsia.
      Guna pintu rahsia...

      Padam
  3. Sekarang di HP dah banyak kedai jual jam 'branded' ala ala Petaling Street.. Bole survey gak tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hujung minggu ni pergi lagi.
      Ada lagi barang yang belum beli.

      Pasal jam tu,
      saya tak perasan pulak.

      Petaling Street pun dah 15 tahun tak pergi...

      Padam
    2. Bro cuba layan link ni.. Brader ni ada sikit info pasal jam replika kat HP..

      http://pencintamasa.blogspot.com/2011/11/ori-atau-repli-siri-i.html#!/2011/11/ori-atau-repli-siri-i.html

      Padam