Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

27 Disember 2012

Aku dan PortaWiFi



Sempena tahun baru,
aku potong line Streamyx kat rumah aku.
Lima tahun guna fixed line kat rumah,
boleh dikira berapa kali aku call out.
Call in pun jarang2.
Sebenarnya takda siapa tahu line rumah aku.
Kalau ada yang call in pun cuma dua orang.
Satu; Cina salah nombor.
Dua; Telemarketer nak jual barang.

Rupa2nya PortaWiFi ni dah lama wujud.
Sejak bulan Ogos lagi rasanya.
Tapi baru kini aku tahu.
Maklumlah dah lama aku tak baca suratkhabar.

Hujung minggu lepas aku ke IOI Mall.
Buat persiapan sekolah anak2.
Aku terpandang satu poster besar kat depan kedai Celcom.
Tanya punya tanya punya tanya.
Akhirnya aku pun membelinya.

PortaWiFi.
WiFi dimana2 sahaja.
Dalam rumah.
Luar rumah.
Dalam kereta.
Pendek kata boleh guna di mana2 sahaja.
Yang penting ada sumber elektrik.

Lepas ni anak2 dah tak bising lagi.
Takda asyik sibuk tanya WiFi kalau kemana2.
Takda asyik sibuk tanya password WiFi kat mana2.
Aku ambik pakej yang medium.
Sama harga dengan bulanan Streamyx aku.
Boleh guna untuk 5 gajet sekaligus.
Ngam2 untuk seisi rumah aku.
Pantas ke tak pantas,
Luas ke tidak kawasan liputan,
berbaloi ke tidak,
aku tak berani nak komen dulu.
Baru beberapa hari pakai.

Padaku,
ianya lebih mudah.
Sebab aku boleh bawa ke mana2.

Entri ini bukan iklan.
Entri ini juga bukan berbayar.

8 ulasan:

  1. Selalunya, kami guna portable hot spot hubby. Laju juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa2 pun boleh.
      Janji ada.
      Saya malas nak tukar network lain.
      Walaupun khabarnya lebih bagus.

      Padam
  2. pakej berapa rm tu..macam best jer...leh gantikan celcom berukband ni kalau berbaloi2

    BalasPadam
    Balasan
    1. 6GB Data Volume.
      Speed 21Mbps.
      12 months contract.
      Rebate RM12/12 months.
      Bayar RM 159 upfront untuk device.
      Dan bayar RM 98 sebulan.

      Padam
  3. Nanti bagi review ya bro lepas sebulan pakai, compare dgn Streamyx..saya kat rumah guna streamyx ..Porta wifi ni bagusnya ialah portable! so kalau melancong, takyah la melangut kat lobby hotel nak wifi free..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Portable.
      Itu keperluan sekarang.
      Tunggu sampai bil datang.
      Baru tahu berbaloi ke tidak.

      Padam
    2. Klau tradein broadband huawei bleh tak??

      Padam
  4. ******New Promotions******

    FREE portaWIFI Device (RRP: RM159)
    RM "0" Upfront Payment/Deposit

    BASIC Package
    Monthly Commitment RM68
    Volume 4GB

    ADVANCE Package
    Monthly Commitment RM98
    Volume 6GB

    PRO Package
    Monthly Commitment RM138
    Volume 10GB

    Interested to buy?Do contact me.

    Aishah-0199565820
    aishah.aziz@celcom.com.my



    BalasPadam