Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

11 Januari 2013

Aku dan Pesakit Hari Ini


Seorang wanita Indonesia.
Dah dua hari keluar hospital.
Datang ke klinik untuk Daily Dressing.
Aku terpandang sesuatu di pergelangan tangannya.
Kenapa masih ada branula?
Nak kena masuk IV Antibiotic ke?
Nak kena masuk IV Drip ke?
Rupa2nya nurse lupa nak cabut.
Pesakit balik dengan branula di tangan.
Nasib baik tak jadi apa2.




5 ulasan:

  1. some nurses mmg tak boleh harap..pemalas, tau nak bergossip aja dlm ward...bila dah dekat time tukar shift, mmg moncong 44 la muka dia kalau kita panggil, padahal kita dah keja dekat 36jam non stop!

    BalasPadam
  2. boleh pulak terlupa nak cabut....

    BalasPadam
  3. adoi~~kerja camtu pun boleh cuai~~

    BalasPadam
  4. Astaghfirullahhhh.... Kalau kena patient yang cerewet, memang masaklah nurse tu.

    BalasPadam