Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

01 September 2013

Aku dan Koleksi Lensaku

Kamera ni dah makin jarang aku pegang.
Kalau ada big event baru aku pegang.
Kalau tidak,
Kamera iPhone yang jadi pilihan.
Senang nak edit.
Senang nak upload.
Senang nak post.

Semalam aku tengok kamera kawan aku.
Bersih dan berkilat.
Memang sungguh2 dijaganya.
Tak macam kamera aku.
Letak aje kat mana2 lepas guna.

Jadi pagi ini aku buat sedikit operasi.
Membersih, mengilat dan mengemas.
Juga mengaudit koleksiku.


Kamera yang semakin terpinggir.


Lensa2 yang semakin dilupakan.


The 50 mm prime lens.


The kit lens.


The superb lens.


The macro lens.


The telephoto lens.


The 'Flash'.


Cadang nak jual koleksi yang ada,
Dan tukar kepada kamera jenis ini.
Lebih ringan.
Lebih ringkas.
Tapi fungsinya hampir sama.

Salam hujung minggu kawan2!


11 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kumpul sikit2.
      Kalau ada wide angle,
      Kira dah complete...

      Padam
  2. wahhh...

    sayang tu ...

    nak jual koleksi yang dah lama kumpul...

    takut kalau dapat ke tangan org tak pandai jaga.. kesian dia..

    BalasPadam
  3. macro apa tu?
    kurang nampak lah..

    kalau nak jual.. bak lah sini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tamron 90mm f/2.8.
      Half price.
      Memang jarang guna.
      Duduk dalam drybox jer...

      Padam
    2. menarik tu..

      koling-koling..
      izat_ttdi@yahoo.com
      or
      kalau nak barter Tamron wide angle 10-20 mm pun bole...

      Padam
  4. Aku baru beli Tamron 18-270mm. Dulu pakai Tamron 18-200mm.

    Memang puashati buat travel lens.

    Canon 50mm pun ada tapi currently on 500D. 20D dah simpan sebab berat.

    BalasPadam
  5. tu dia koleksi dia dah kuar....gila byk la, saya tak la sebanyak tu, basic aje yang ada, itupun terperap dlm almari, seb bek tak beli lens yang mcm2 kalau tak mau jadi tukun gak

    BalasPadam
  6. Tamron 90mm f2.8 tu Doc Singa dah beli ka?

    Superb lens tu apa spec? tak nampak sangat la bro..

    Mau jual lens/flash, bagitau saya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cadang nak barter trade utk Tamron Wide Angle.

      Superb lens tu Tamron 17-50mm f/2.8.
      Saya sangat suka lens ni.

      Flash Speedlite 430EX tu saya jarang pakai.
      Saya suka guna natural light.
      Berminat nak barter trade?

      Padam
    2. Barter trade tak boleh..takde apa yg nak saya barter kan..hihihi...saya beli, boleh?

      Padam