Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

08 Oktober 2013

Aku dan Masterchef Celebriti

Selamat datang ke program Masterchef Celebriti.

Tugasan hari ini:
Masakan tengahari untuk 3 orang juri.
Masak apa sahaja yang mengenyangkan.
Masak apa sahaja yang ada di peti sejuk.
Tak boleh curi2 pergi kedai.
Tak boleh beli barang2 yang tiada di peti sejuk.

Masa diberikan:
Satu jam.
Termasuk mengemas dapur.

 Sejam kemudian.


Ketam Black Pepper.


Bendi Goreng Ikan Bilis.


Udang Goreng Mentega.


Keputusan:
3 juri yang kekenyangan.
2 juri yang suka bila ayahnya tak bekerja.
1 juri yang suka bila suaminya tak bekerja.


10 ulasan:

  1. paberet jugak yg lauk nombo satu tuu....

    klu saya jadi juri.. mungkin saya juga kekenyangan tumpang makan.... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari resepi kat internet.
      Than ubahsuai ikut apa yg ada.
      Mula2 cadang nak try masak dengan Telur Asin.
      Tapi telurnya takda...

      Padam
  2. haruslah juri2 tu suka..... tahniah kerana menyempurnakan tugasan dengan cemerlang..mueheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak masuk dlm Ujian Penyingkiran minggu ini.

      Padam
  3. banyaknya doktor dapat masak..tu yang ada dalam peti ais je tu..sape tak suka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya memang suka masak.
      Belajar drp pengalaman.
      Belajar drp chef2 termasyhur.

      Padam
  4. hahhaha sporting la tuan dr kita ni, dia masak utk anak2 dan isteri! cool!

    BalasPadam
  5. Untunglaaaaaaaa juri juri tu....
    Saya mmg langsung tak tahu memasak! hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ke? aritu ko komen kat blog aku ko pandai masak!

      Padam