Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

25 Januari 2014

Aku dan Lawak Hari Sabtu


The doctor's office was crowded as usual,
but the doctor was moving at his usual snail's pace.
After waiting two hours,
an old man slowly stood up 
and started walking toward the door.
" Where are you going? "
the receptionist called out.
" Well, " he said.
" I figured I'd go home and die a natural death. "

-Simon Bjerke

Jack was depressed when he got back from the doctor's office.
" What's the matter? " his wife asked.
" The doctor says I have to take one of these white pills
every day for the rest of my life. "
" And what's so bad about that? "
" He only gave me seven. "

-Rotary Down Under

Tapi ini bukan lawak.
Ini iklan di Thailand.
Sungguh menyentuh hati.
Dah ramai yang share kat FB page aku.
Tak jemu ditonton.
Banyak pengajaran.



Salam hujung minggu kawan2!

7 ulasan:

  1. Salam hujung minggu jugak untuk Dr. Zoul..
    gambar #1 tu memang tulisan seorang doktor ke? saya macam boleh baca ada perkataan 'stone' je kat situ.. lain langsung tak boleh baca :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya.
      Ada kawan doktor share di FB.
      Apa masalahnya saya pun pening.
      Mungkin Gallstone kot...

      Padam
  2. hahahaa...itu betul2 cakar ayam....nampak jugak haritu kat MPCN group...semua pun meneka, tak tau apa yang sebenarnya ditulis...

    BalasPadam
  3. 2 orang y biasanya blh baca, pharmacist & clinic assistant dia.

    :)

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Allah Maha Adil.
      Yang baik akan dibalas baik.
      Kalau tidak sekarang, akan datang.
      Kalau tidak di dunia, di akhirat.

      Padam
  5. Suka dengan blog doktor. Nasib baik ada yang share blog ni. Hhu. Dapat juga selami hidup seorang doktor. :)

    BalasPadam