Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

05 Mei 2014

Aku Belum Gila BerSelfie


Mungkin dah jadi trend sekarang.
Semua orang asyik nak bergambar.
Pantang ada masa free,
mesti nak tangkap gambar.
Gambar diri sendiri terutamanya.
Lepas tu update dalam FB.
Update dalam Twitter.
Update dalam Instagram.


Anak2 aku memang dah lama gila berselfie.
Kadang2 aku sound jugak.
Apalah faedahnya.
Minggu lepas aku balik kampung.
Anak sedara aku ada berniaga online.
Dia jual monopod.
Guna untuk berselfie.
Boleh dipanjangkan lebih semeter.
Memang lagi mudah nak ambik gambar sendiri.


Aku belum gila nak berselfie.
Aku memang tak suka ambik gambar sendiri.
Aku tahu aku bukannya handsome sangat pun.
Ada orang buat kajian tentang aktiviti berselfie ni.
Orang yang suka sangat ambil gambar sendiri,
lebih berisiko untuk kena penyakit mental.


Tapi bila PM kita pun berselfie dengan Barrack Obama.
Aku dah mula jadi kemaruk.
Dulu iPhone aku penuh gambar pemandangan.
Dulu iPhone aku penuh gambar makanan.
Tapi sekarang,
dah mula penuh dengan gambar diri sendiri.


Selamat berselfie kawan2.


2 ulasan:

  1. wahh... pink gitu... ikot jer cara Dr Faiz.. guna tripod pon boleh jadi .... hehehe

    BalasPadam