Aku dan Statistik

Aku dan Cerita-Cerita Lama:

Kata Carian

10 Februari 2016

Aku dan Wordless Wednesday










Nota kaki:

Aku sedang merancang untuk menulis sebuah buku.
Buku tentang kehidupan sebagai seorang doktor GP.
Setakat ini dah 50 mukasurat terhasil.
Tetapi aku masih was-was.
Agak-agak ramai tak yang akan membeli dan membacanya?
Sila beri komen.
Terima kasih.






19 ulasan:

  1. Saya pernah baca buku 'Confessions of a GP' by Benjamin Daniels. He's a GP in UK. Buku dia memang seronok dibaca, sama macam saya baca catatan doc kat blog ni. Mungkin doc boleh dapatkan buku ni & dapatkan sedikit idea. Oh, selain daripada tu, buku macam tu yang ditulis oleh doktor malaysia pun ada. Terbitan Dubook Press, tajuk dia Diagnosis & Prognosis : Diagnosis 2. Antara best seller tu. Selamat berjaya doc.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menarik juga cadangan tu.
      Terima kasih.

      Padam
  2. Saya akan beli, akan paksa anak saya baca sebab dia tentu berminat, dan saya akan promotkan habis-habisan. Ok, saya sokong. Sila teruskan.

    BalasPadam
  3. Salam,
    Saya mesti beli..
    Doc masukkan cerita2 susahnya jadi GP,Keadaan pesakit2,selit-selit lawak politik,
    Mesti ada yang suka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih atas sokongan.
      cadangan akan dipertimbangkan.

      Padam
  4. insyaAllah..maklumkan kalau ada dipasaran kelak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunggu hujung tahun nanti.
      insyaAllah.

      Padam
  5. teruskan usaha sy beli tp nak yang ada TT tau ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh.
      nanti ada sessi sain autograf.
      ha ha ha.

      Padam
  6. Insya allah saya akan beli..teruskan menulis Dr.

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih atas sokongan.
      makin bersemangat jadinya.

      Padam
  7. salam Dr. Zul, jari telunjuk saya bergerak sendiri seolah menaip apabila tangan tidak bergerak. Ada denyutan di antara jari telunjuk dan ibu jari. Tak rasa sakit atau kebas. Adakah saya mempunyai masalah saraf? Terima kasih Dr.

    BalasPadam
  8. teruskan usaha doc....penulisan doc setakat ni senang untuk saya faham bagi saya yang dtg dari bukan line medical
    kipidap!

    BalasPadam
  9. Salam Dr. Zul,

    Saya sokong usaha doktor, sebab saya memahami susah senang seorang doktor. Faham susah payah doktor melalui pembacaan (blog, buku ie Dianognis) serta syarahan dari rakan seorang Ustaz yang isterinya seorang doktor. Kebetulan pulak sepupu saya sekarang sedang belajar dalam bidang ini. Sebelum ni saya silent reader je blog doktor, 1st time komen sebab untuk menyokong usaha doktor menulis buku. Mula mengenali blog doktor ni dari puisi ini http://zouldahanblog.blogspot.my/2014/01/aku-dah-bosan-menjadi-doktor-bertauliah.html yang saya jumpa di FB pada 2014 dulu. Saya doakan semoga usaha membukukan kisah doktor akan terlaksana. Insya Allah.

    BalasPadam